Maisto valgymas kaip ir maisto maisto gaminimas – vieni svarbiausių mūsų kasdieninio gyvenimo akcentų ir ritual be kurių neapseiname.
Nepriklausomai nuo to ar negalime pakęsti maisto gamybos, o gal, visgi, atvirkščiai – gaminame pasimėgaudami kiekviena maisto ruošos proceso minute, stalo padengimo stiliaus ir dekoravimo subtilybės bei stalo įrankiai nenuginčyjamai žaidžia svarbią rolę mūsų gebėjime mėgautis ragaujamu maistu.
Ne veltui pagrindiniai stalo įrankiai, tokie kaip peilis, šakutė ir šaukštas turėjo didžiulę įtaką stalo etiketo formavimusi. Negana to, priklausomai nuo turimų įrankių gausos ir kokybės, galima buvo spręsti apie šeimos rafinuotumą, jos socialinę padėtį ir kilmę ir nors turtingųjų ir privilegijuotųjų įrankiai buvo gaminami iš aukso ar sidabro bei kitų tauriųjų metalų, dažnai pakvieji į svečius, nepriklausomai nuo jų socialinės padėties, turėdavo atsinešti savo pačių įrankius valgiui, puikiai atspindėdami stalo įrankių svarbą jau ir mums neatmenamais laikais.
Dauguma mūsų dažnai mano, jog tinkamas stalo padengimas ir stalo įrankių išdėstymas yra itin komplikuota užduotis, tačiau išties taip nėra. Stalo serviravimas turėtų būti pradedamas nuo pagrindinio stalo akcento - staltiesės. Tuomet, palikus maždaug 2.5 cm tarpą nuo stalo krašto rekomenduojama dėti pagrindinę lėkštę, o ant šios – pateikti lėkštę salotoms, baigiant sriubos lėkšte ant viršaus. Stalo įrankiai taip pat turi savo eiliškumą ir išdėliojimo tvarką, kurią rekomenduojama sekti. Pagrindinio patiekalo šakutė turėtų būti išdėstyta pagrindinės lėkštės kairiojoje pusėje, o į kairę nuo šios rekomenduojama išdėstyti žuvies ir salotų šakutes. Pagrindinis peilis turėtų būti dedamas dešinėje pusėje nuo pagrindinės lėkštės, aštriuoju kraštu į lėkštę. Tuomet, dešinėje pusėje dedami žuvies ir salotų peiliai, o šalia jų – sriubos šaukštai. Duonos lėkštelė turėtų būti dedama kairėje pusėje, virš šakučių, o sviestui skirtas peilis turėtų atsidurti horizontaliai ant duonos lėkštės. Desertinio šaukštelio ir šakutės vieta – virš pagrindinės lėkštės, horizontaliai.
Taurė vandeniui dedama virš pagrindinės lėkštės, dešiniojoje pusėje. Šalia jos dedamos raudonojo ir baltojo vyno taurės, į dešinę nuo jų – šampano taurė ir taurelė likeriui. Kavos puodelis su lėkštute dedami kaireje stalo kortelės pusėje, puodelio rankenėlę atsukant į dešinę pusę. Servetėlė turėtų likti sulenkta ir padėta nuo pagrindinės lėkštės. Taip pat galite naudoti ir servetėlės žiedus.
Rekomenduojame stalo įrankius ir stalo įrankių komplektus rinktis pagal individualius lūkesčius ir Jūsų namų erdvės estetiką. Jei norite į savo namų erdvę įnešti spontaniškumo ir unikalumo - juodi stalo įrankių komplektai puikiai atliks šią funkciją. Siekiant į savo namų erdvę įnešti prabangos ir elegancijos, rinkitės auksto spalvos įrankių komplektus. Na, o tiems, kurie yra ištikimi nesenstančiai klasikai - sidabro spalvos stalo įrankių rinkiniai taps puikiu pasirinkimu.
Taip pat svarbu atsižvelgti ir į stalo įrankių medžiagiškumą ir kokybę, mat dažnai norėdami sutaupyti ir pasirinkę žemesnės kainos variantą, pastebime jog įrankiai nusidėvi ir dėl to turime ieškoti kuo juos kuo greičiau pakeisti, tad begalo svarbu, jog įrankiai būtų kokybiški.
Mūsų internetinės parduotuvės asortimente galite įsigyti sidabro, matinio aukso, ir matinės juodos spalvos stalo įrankių komplektų, kurie, tikime, įneš užbaigtumo, harmonijos ir nenumaldomo noro gaminti ir mėgautis savo ruošiniais jausmą. Danijoje sukurtas produktų dizainas pukia kaina taps puikia Jūsų namų investicija.